Öppna världar – inte som alla andra

Öppna världar - inte som alla andra

Gästrecension: Fall guys


Fall Guys är ett battle royale spel som handlar om att vara den sista spelaren kvar av totalt 60 spelare.

Spelet går ut på att jag med min lilla karaktär ska försöka klara olika banor med olika typer av utmaningar. För varje bana blir vi bara färre och färre spelare tills det bara är nio eller tio kvar att köra en sista bana där den som vinner, vinner allt. Sen startar jag om igen mot nya motståndare.

“när jag sprang uppför banan var jag så spänd att det kom svettdroppar från händerna …”

Fall Guys har en väldigt bra grafik med en färgglad presentation. Det är enkelt att se vad som händer tack vare den tydliga kontrasten mellan karaktärer och miljöer.

Spelet spelas genom att jag trycker på kryss för att hoppa och fyrkant för att dyka fram. R2 för att greppa tag i något/någon, vänster styrspak för att styra min karaktär och höger styrspak för att kolla runt.

Jag gillar den snygga och rena grafiken som ger vissa banor en lite unik stil som jag tidigare inte sett i andra spel. Sen gillar jag också att jag varje gång jag går upp i nivå får fler möjligheter att skräddarsy hur min karaktär ser ut.

Bild: Fall Guys, Mediatonic 2020

En sak jag däremot tycker de borde fixa är splitscreen så att jag kan spela tillsammans med någon annan ifall jag har kompisar hemma. Sedan tycker jag också att de borde fixa till lobbyn lite. Just nu känns den lite för tråkig och för simpelt gjord. Jag skulle vilja ha den mer detaljerad.

Så i korthet – piffa till lobbyn, gör så att jag inte kastas ut och lägg till splitscreen. Sist men inte minst tycker jag det vore bra med cross-play mellan plattformarna (PC och Playstation 4).

“Det är enkelt att se vad som händer tack vare den tydliga kontrasten mellan karaktärer och miljöer.”

Det bästa med Fall Guys är såklart känslan av att vinna och ha kul. Som när jag och åtta andra spelare var kvar tills vi kommit fram till den sista och mest avgörande banan där det till sist bara skulle vara en spelare kvar. Loppet startade och när jag sprang uppför banan var jag så spänd att det kom svettdroppar från händerna samtidigt som jag försökte väja undan stora studsande bollar som kom flygandes mot mig. Allt omkring blev tyst. Jag var helt inne i spelet. Jag  duckade bollarna och fortsatte framåt tills jag bara hade sista biten kvar. Med bara några hinder kvar låg jag först med några meters försprång från de närmaste spelarna bakom mig. Jag sprang och sprang, förbi alla hinder och där till slut såg jag målet framför mig.

Jag var först och vann rättvist hela matchen. Det var en extremt skön känsla.

Bild: Fall Guys, Mediatonic 2020

Sammanfattning:

Mediatonic har med Fall Guys gjort ett riktigt roligt spel som du kan spela med vänner och familj. Det är en grymt skön känsla att vinna och jag skulle verkligen rekommendera det här spelet till alla sorters spelare men framför allt till er vinnarskallar där ute.


Titel: Fall Guys
Format: Playstation 4 och PC
Recenserat av: Malcolm Löfberg, 12 år

Om recensenten: I skolan är det gymnastik, engelska och matte som gäller. På fritiden fotboll med fotbollslaget och basket för skojs skull. Bästa spelet just nu är Rocket League, helst mot bästisen eller kusinen. Favoritmat: Tacos såklart.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Öppna världar – inte som alla andra

Tema av Anders Norén