Öppna världar – inte som alla andra

Öppna världar - inte som alla andra

Subnautica: Below Zero genomspelning

Efter över 50 timmar med Subnautica från 2019 kunde jag förstå varför så många blivit förtjusta i denna sci-fi berättelse på en öde planet täckt av vatten. Episka möten med främmande väsen, röstinspelningar utspridda likt brödsmulor över havets botten för mig att samla ihop för att då en klarare bild över vad som hänt och en atmosfär som hämtad från de bästa delarna av James Camerons The Abyss (1989).

Det som gjorde att det första spelet stack ut för mig var nödvändigtvis inte berättelsen i sig, eller för den delen hur den berättades på, utan snarare den märkliga, och inte minst motsägelsefulla, känslan av trygghet i det hotfulla, mörka och ändlösa djupet. Tillsammans med en mängd överlevnadsmekaniker, en spännande handling att nysta upp och en otroligt belönande speldesign, blev Subnautica ett kärt minne från första halvan av 2021, även om Subnautica i sig släpptes först 2018.

Vill du höra mer om mina tankar och åsikter runt Subnautica går det bra att göra i Avsnitt 137 – Under ytan.

Men som hintat var detta alltså bara början. I år släpptes nämligen den, av många, efterlängtade uppföljaren Subnautica: Below Zero.

Även om delar av de ledande rollerna på Unknown Worlds har gått vidare till nya projekt (ännu ej utannonserade) internt, kvarstår det faktum att Subnautica var så pass bra att jag omöjligt kan låta Subnautica: Below Zero passera under radarn. Mycket kommer förmodligen vara mer av samma med den nya twisten att jag nu behöver ta hänsyn till kyla och gissningsvis vara tvungen att tänka på kroppstemperatur och dylikt. Vissa har menat att Below Zero inte lever upp till sin föregångare, medan andra menar att det är tacksamt att gå in i Below Zero med föregångaren i ryggen, att Below Zero blir en mer strömlinjeformad upplevelse tack vare detta, vilket inte ska underskattas även i öppna världar (no pun intended).

Oavsett vad kommer jag även att streama hela min resa även med Subnautica: Below Zero och du är såklart mer än välkommen att följa med på den via vår Twitch eller vår Youtube. Antingen live eller i efterhand (samtliga genomspelningar kommer läggas upp här i efterhand). Jag kommer inte prata om spelet i podcasten förrän jag är klar med det, så för tidiga intryck är det streams som gäller.

Som tidigare kommer jag också försöka hålla mig till ett visst schema vilket blir återkommande streams på söndagar, men håll också utkik efter spontana streams mitt i veckan vid tillfälle genom att följa och slå på notiser.

/Aaron

Här under har du spellistan från första delen till sista så du kan se dem i lugn och ro i den takt du själv vill. Vill du se en specifik del är det bara klicka på titeln för att öppna spellistan i nytt fönster.Följ/prenumerera på oss på Twitch och Youtube och samt slå på notiser, så missar du inte när vi spelar något av spelen vi pratar om i podcasten!
Välkommen i chatten!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Öppna världar – inte som alla andra

Tema av Anders Norén