Öppna världar – inte som alla andra

Öppna världar - inte som alla andra

Subnautica genomspelning

Någonstans i San Francisco ligger en liten studio vid namn Unknown Worlds, bestående av 28 personer med bakgrunder från projekt som Star Citizen, Mass Effect, Bioshock Infinite med flera. En studio som för mig varit okänd alldeles för länge även om jag efter de senaste månaderna känner att jag fått lite bättre koll på dem trots att jag inte direkt var med sen starten när de grundades av programmeraren och speldesignern Charlie “Flayra” Cleveland för nu ca 20 år sedan. Cleveland som inte helt olikt många andra färdades fram genom arbetslivet via flertalet olika arbetsplatser mellan 1995-2001 innan han bestämde sig för att starta något eget som kom att bli Unknown Worlds.

17 år senare och tre projekt mer erfarna hade Unknown Worlds till slut släppt vad som skulle bli det spelet jag märkligt nog sett mest fram emot sedan starten på det här året. Ett spel som för många (inklusive undertecknad) smugit under radarn samtidigt som röster från höger till vänster ändå uttryckt sin kärlek för verket till den grad att jag när en av våra lyssnare och följare till slut slängde iväg en rekommendation och jämförde delar med Subnauticas design med ett av mina absoluta favoritspel – Outer Wilds, var tvungen att se närmare på det.

Nu är det självklart inte så att jag går in med förväntningar på Subnautica att leva upp till samma nivåer som Mobius Digitals mästerverk från 2019, men det faktum att det ens nämns i samma andetag i kombination med att även andra bekanta vars spelsmak rimmar med min nämnt Subnauticas upplevelse tillika inlevelse som starkaste kort, är tillräckligt för mig för att falla dit.

Med det sagt är du mer än välkommen att följa med på min resa via vår Twitch eller vår Youtube. Antingen live eller i efterhand (samtliga genomspelningar kommer läggas upp här i efterhand). Jag kommer inte prata om spelet i podcasten förrän jag är klar med det, så för tidiga intryck är det streams som gäller.

Och för första gången kommer jag också försöka hålla mig till ett visst schema vilket blir återkommande streams på söndagar. Varje söndag tills jag är klar kan du räkna med att följa med i Subnautica och därefter uppföljaren Subnautica: Below Zero som släpptes i år. Visst kommer det säkerligen bli en del spontana streams mitt i veckan vid tillfälle också, men räkna primärt med att långkörarna sker på just söndagarna.

Så.

Välkommen med till mörkret djupt nere i det främmande när jag ger mig ut i Unknown Worlds okända värld.

Med start i morgon.

/Aaron

Nedan har du samtliga 15 streams samlade i en spellista på vår Youtube-kanal:


Följ/prenumerera på oss på Twitch och Youtube och samt slå på notiser, så missar du inte när vi spelar något av spelen vi pratar om i podcasten!
Välkommen i chatten!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Öppna världar – inte som alla andra

Tema av Anders Norén