Öppna världar – inte som alla andra

Öppna världar - inte som alla andra

Avsnitt 130 – Flodsly


Kaze and the Wild Masks* är kanske inte 2021s svar på vad Ori and the Will of the Wisps var för 2020 enligt Aaron, men det är i alla fall ett helt okej 2D-plattformsspel med bra balans och härliga blinkningar till SNES-erans klassiker. Att dessutom spela genom det på Stadia visar än en gång hur väl Stadia fungerar sett till kravet på respons som Kaze and the Wild Masks ändå har.

Dagens till ära har Jesper och Aaron också tittat lite närmare på en ny rapport som Sony släppte i veckan kring inte minst könsfördelningen bland registrerade användare på Playstation – en siffra som tveklöst är viktig för fortsatta satsningar inom utvecklandet av spel med fler kvinnor och icke-binära i huvudrollen.

Horizon Forbidden West-trailern gås igenom och även om vi inte är helt överens om hur imponerande den faktiskt är, kvarstår det faktum att det ser ut att bli en fröjd när det till slut släpps senare i år.

Avslutningsvis diskuterar vi IGNs artikel som nordamerikanska redaktionen publicerade med länkar där läsare kunde donera pengar till stöd för offren i Palestina. Det tragiska i hela situationen, men också den fruktansvärt dåliga hanteringen som IGNs ägare och ledning stod för när de tog ner ursprungsartikeln följt av att ett par dagar senare lägga upp en egen tweet med ett eget uttalande. Sorgligt är bara förnamnet och något som Vice’s Patrik Klepek redovisat kring i utförliga artiklar här och här.

Vill du donera till organisationer som är på plats hittar du flera av dem i IGNs originalartikel här.

Mycket blir det på kort tid. Ta hand om er så hörs vi snart igen!

*Kod för Kaze and the Wild Masks har tillhandahållits av Google


Musik: Swanee River, Lavilla Tulos, skriven av Django Reinhardt
Omslag och logotyp: Jesper Ringhög

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Öppna världar – inte som alla andra

Tema av Anders Norén