Öppna världar – inte som alla andra

Öppna världar - inte som alla andra

Avsnitt 137 – Under ytan


Timmarna innan Aaron och Jesper ska bege sig iväg mot respektive landställen blir det till att ta sig an senaste tidens spelintryck och, nästan traditionsenliga, misär när det kommer till branschens fortsatta utmaningar.

Aaron har spelat det 16 år gamla Psychonauts och är nu inte bara imponerad, utan även mycket nyfiken på hur tvåan kommer te sig när den släpps senare i år. Han har dessutom blivit klar med Subnautica* och Telling Lies, där förstnämnda sannerligen levde upp till de förväntningar som både vänner och lyssnare hade lovat, medan sistnämnda tog honom med storm tack vare otroligt skådespel och fruktansvärt innovativ och smart speldesign.

Jesper har badat blicken i vackra Guilty Gear Strive** samtidigt som han kämpat för att vinna åtminstone en enda rond online (förgäves). Sedan funderar vi på hur Guilty Gear står sig mot de andra 2D-fightingspelen på marknaden idag och hur mycket animefilmer var det egentligen i det där kampanjläget?

Avslutningsvis blickar vi mot Kalifornien och California Department of Fair Employment and Housing som stämmer Activision Blizzard för åratal av diskriminering mot kvinnor på arbetsplatsen. Mer går att läsa om det i Kotakus sammanskrivning kring situationen här. Hör även Lillie prata mer om stämningen mot Activision Blizzard i P1 här.

Ta hand om er och ha en fortsatt trevlig sommar tills nästa gång!

*Kod för Subnautica har tillhandahållits av Unknown Worlds
**Kod för Guilty Gear Strive har tillhandahållits av Bandai Namco


Musik: Swanee River, Lavilla Tulos, skriven av Django Reinhardt
Omslag och logotyp: Jesper Ringhög

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Öppna världar – inte som alla andra

Tema av Anders Norén