Öppna världar – inte som alla andra

Öppna världar - inte som alla andra

Avsnitt 237 – Special: Dune Part I & II

Vi pratar Dune!

Närmare bestämt filmatiseringarna av Daniel Villeneuve – Dune del 1 och 2 som vår numera återkommande fenomenala gäst Lovisa Persson har sett på tillsammans med Jules. Med oss har vi också den fantastiska och debuterande gästen Malin Lindström som läst böckerna för att kunna jämföra; vad har boken vs filmerna lyckats med och inte lyckats med, men också för att förklara för oss: vad var dealen egentligen med Lady Jessica och det pratande fostret?

Förutom detta blir det en diskussion om alltifrån de välmanglade troperna med vit frälsare och manlig messias; hur filmerna och böckerna behandlar ekologi, våld och starka kvinnor till hur bra Timothée Chalamet egentligen är, och om vi kände oss övertygade av kärleken mellan Chani och Paul.

Det kan också hända att filmatiseringen av David Lynch från 80-talet kommer upp… t.o.m en hel del.

Häng med!

All musik du hör i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken du hör från Dune Part I och Dune Part II är skriven av Hans Zimmer.

Nästa Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Öppna världar – inte som alla andra

Tema av Anders Norén