Öppna världar – inte som alla andra

Öppna världar - inte som alla andra

Avsnitt 238 – Stackars Senua

Sju år efter debuten med Hellblade: Senua’s Sacrifice återvänder vi nu till det nionde århundradet för att följa med Senua på hennes fortsatta resa i Senua’s Saga: Hellblade II*. Med rösterna, med de nya karaktärerna och inte minst de nya pengarna investerade från Microsoft sedan uppköpet av studion 2018.

Den stora frågan är såklart hur mycket som förändrats och om det som har förändrats är tillräckligt för att locka in nya spelare eller om den relativt nichade designen enkom får fans av första installationen att återvända.

Vi går över bakgrunden, striderna, berättelsen (spoilerfritt såklart) och inte minst vikten av regin med “one-take-kameran”. Men FÖRST… får Aaron berätta varför 80-tals versionen av Paul (från Dune-filmatiseringarna) var bättre än 2020-talets.

Häng med!

All musik du hör i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken du hör från Senua’s Saga: Hellblade II är skriven av Heilung David Garcia.

*Kod för Senua’s Saga: Hellblade 2 är tillhandahållen av Microsoft

Nästa Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Öppna världar – inte som alla andra

Tema av Anders Norén