Öppna världar – inte som alla andra

Öppna världar - inte som alla andra

AVSNITT 154 – RICK-ROLLA EN BOSS


För andra gången denna veckan släpper vi en långkörare där Aaron och Jules bränner av det senaste och det lite äldre. Jules är äntligen (inte) klar med Tales of Arise*, vilket visat sig vara precis så bra som hen hoppats på med förbehåll för sin relativa ovana med jrpg’s. Aaron å andra sidan skänker sitt liv åt Faceb… Meta(!) när han kör chi-gong klasser i vardagsrummet samtidigt som kulorna och nävarna far förbi honom i Superhot VR** på Oculus Quest 2.

Därefter delar Jules med sig av skratt, action och rymdopera i form av Guardians of the Galaxy*** som visade sig vara precis vad hen behövde. Starlord & Co må vara ett gäng slappa tokstollar, men det hindrar inte Jules från att dirigera deras attacker med tungan ut i mun.

Avslutningsvis blir det långt samtal om Modern Storytellers debutspel The Forgotten City****! Skyrim-modden som tog communityn med storm, först på PC, sedan på Xbox One. Modden som födde idén till ett fulländat spel vilket skulle ta över fyra och ett halvt år att utveckla för tre personer, fyllt med intriger, humor, filosofisessioner och inte minst kärleksakter! Inledningsvis kör vi utan spoilers och mot slutet varnar vi även för den mer spoilerfyllda diskussionen.

Häng med!

All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprungliga upphovsrättsägare och all musik från The Forgotten City är skriven av Michael Allén.

*Kod för Tales of Arise har tillhandahållits av Bandai Namco.
**Kod för Superhot VR har tillhandahållits av Oculus.
***Kod för Guardians of the Galaxy har tillhandahållits av Square Enix
****Koder för The Forgotten City har tillhandahållits av Dear Villagers


Musik: Swanee River, Lavilla Tulos, skriven av Django Reinhardt
Omslag och logotyp: Jesper Ringhög

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Öppna världar – inte som alla andra

Tema av Anders Norén