Öppna världar – inte som alla andra

Öppna världar - inte som alla andra

Avsnitt 235 – 7 år 50 år

Hur lång tid tar det att bygga ett handgjort spel i stop-motion anda? Tydligen 14 år om vi ska tro utvecklarna på Slow Bros som äntligen ska släppa Harold Halibut*!

Aaron har tagit sig genom den lilla pärlan under det utomjordiska vattnet och går i vanlig ordning loss med de existentiella frågorna före något annat. För även om berättelsen, den relativt unika presentationen och tempot är tre vitt skilda aspekter, är det svårt att undgå hur de påverkar helheten i denna oerhört unika upplevelse. Spoilerfritt så det heter duga blir det i alla fall denna gången!

Därefter bär det av ut på vägarna i Open Roads** – första spelet från tidigare Fullbright som numera heter Open Roads Team efter att studions ledning fick se ett skifte 2021. Hur har utvecklarna bakom spel som klassikern Gone Home och Tacoma lyckats denna gången?

Ja, häng med så berättar vi!

Innan vi avrundar för denna gången blir det små intryck av kommande Early Access-släppet The Rogue Prince of Persia som utvecklas av Evil Emire, den nya studion som vuxit sig fram genom Dead Cells-utvecklarna Motion Twin. Under kontrollerade former fick vi testa den kommande titeln unde 30 minuter. Vad lär man sig då?`Ja, inte mycket kanske, men det betyder inte att det inte plötsligt letade sig upp på vår radar!

Häng med!

All musik ni hör i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare.

*Kod för Harold Halibut har tillhandahållits av Slow Bros
**Kod för Xbox Game Pass har tillhandahållits av Microsoft

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Öppna världar – inte som alla andra

Tema av Anders Norén