Öppna världar – inte som alla andra

Öppna världar - inte som alla andra

Avsnitt 140 – The double edged sword


Sarah är tillbaka från semestern och berättar mer om sina äventyr. Därefter glider vi sömnlöst in på Jules och Sarahs gaming-och-movie-weekend där det åtnjutits både film och spel. Game Pass-titeln Morkredd måhända vara kort och innehålla en kanske knasig vändning, men det hindrade inte de båda från att plöja genom det under fyra (eller var det två..?) timmar i streck!

Sedan är det dags för Aaron att berätta om sina känslor med Death’s Door*! Frustration möter förtrollning när atmosfär och musik räddar dagen efter långa sessioner av frustration på grund av frånvaron av en karta.

Avslutningsvis gräver vi oss långt ner i den massiva rapporten “The Doubled Edged Sword of Online Gaming” framtagen av Geena Davis Institute on Gender in Media. En 43 sidor lång rapport med stort fokus på vilken typ av kultur som frodas bland primärt unga män på Twitch-plattformen. Matigt värre blir det när över 600 15-minuters klipp analyserats och dissikerats från oktober 2020 bland de 20 då mest populära Twitch-streamarna.

Häng med!

Läs även intervjun med Babblinggoat i QX här.
Eller följ Babblinggoat på Twitch här.

*Kod för Death’s Door har tillhandahållits av Devolver Digital


Musik: Swanee River, Lavilla Tulos, skriven av Django Reinhardt
Omslag och logotyp: Jesper Ringhög

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Öppna världar – inte som alla andra

Tema av Anders Norén