Öppna världar – inte som alla andra

Öppna världar - inte som alla andra

Avsnitt 90 – Inte hentai!


Det som skulle bli ett kortare avsnitt med enkom tre områden att behandla blev istället en lång diskussion kring Genshin Impact, Sword Art Online: Alicization Lycoris* och inte minst Gamesindustry.biz’s långa granskande artikel om Twitch.

I nästan två och en halv timme sitter alltså Sarah, Jesper och Aaron och lyckas inte bara prata om nämnda spels positiva, negativa och rent problematiska teman. Det svävar iväg i subjektiva aspekter kring hur subtilt ett porträtt kan tolkas vara riktat till en viss målgrupp lika mycket som vi återkommer till det upprepade mantrat i hur vi behöver få vara kritiska mot de upplevelser vi gillar.

Avslutningsvis landar vi i Twitch, Silicon Valley, startup kultur och hur det Amazon-ägda företaget genom åren inte lyckats ta hand om varken sina anställda, sina medlemmar eller sin community, trots nästintill obegränsade resurser. Anekdoter och vittnesmål om trakasserier och omoget ledarskap på företaget genom åren återberättade av 16 personer som anonymt talat ut om sin tid bakom kulisserna.

Om inget annat påminns vi om att spelbranschen är långt ifrån ensamma när det kommer till att hantera utmaningarna med ohälsosamma företagskulturer framvuxna ur snabb tillväxt genom en “sky is the limit”-mentalitet hos unga entrepenörer inom techindustrin.

Mycket blir det! Varsågoda!

*Kod för Sword Art Online: Alicization Lycoris har tillhandahållits av Bandai Namco


Musik: Swanee River, Lavilla Tulos, skriven av Django Reinhardt
Omslag och logotyp: Jesper Ringhög

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Öppna världar – inte som alla andra

Tema av Anders Norén