Öppna världar – inte som alla andra

Öppna världar - inte som alla andra

Avsnitt 209 – Playstation VR2


Vi är tillbaka med ett fullmatat avsnitt helt och hållet dedikerat Playstation VR2!

Till bords inför vår buffé av upplevelser slår sig Aaron ner tillsammans med debuterande gästen Peter Eriksson (tidigare känd från podcasten “Play Before You Die), som med sitt gedigna intresse i Playstation VR, inte bara tar med sig entusiasmen, utan även erfarenheten. För till skillnad från Aaron som härjat med Quest 2 och HTC Vive, har Peter nästintill levt inuti Sonys första bidrag till kategorin sedan 2016 och framåt.

Utöver våra intryck och tankar kring själv headsetet och dess funktioner tar vi ett längre samtal runt flaggskeppstiteln Horizon: Call of the Mountain* (spoilerfritt), som inte bara är ett av de snyggaste spelen de upplevt i VR, det är också ett bra och underhållande spel från början till slut.

Därefter blir det en återblick på Synth Riders som nu släpper en upphottad version i form av Synth Riders Remastered**. Och där Aaron redan är säker på sin sak vad gäller den australienska rytmbaserade neonresan, kan det hända att en viss Peter inte är helt och hållet på samma plan.

Sedan blir det zombieskjutare för hela slanten när det diskuteras spelkänsla i After the Fall***! Samla tre kompisar och bege dig ut på zombiejakt. No more, no less. Avslappnat (om än hektiskt i sina stunder), underhållande och tacksamt lekfullt med sin spelmekaniska design.

Och innan vi rundar av denna gången passar de båda på att rekommendera en varsin titel och plugga några saker innan det är tack och bock för denna gången.

Häng med!

Här hittar du möjligheten att stötta, eller bara följa Easy Allies som Peter rekommenderade i avsnittet.

*Koder för Horizon: Call of the Mountain har tillhandahållits av Sony
**Koder för Synth Riders Remastered har tillhandahållits av Kluge Interactive
***Kod för After The Fall har tillhandahållits av Vertigo Games

All musik du hör i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från Horizon: Call of the Mountain, Synth Riders Remastered och After The Fall är skriven av/tillhör i respektive ordning Alistair Kerley, Sunset Neon, Das Mörtal, stilz och Alistair Kerley.


Musik: Swanee River, Lavilla Tulos, skriven av Django Reinhardt
Omslag och logotyp: Jesper Ringhög

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Öppna världar – inte som alla andra

Tema av Anders Norén